Проект Sending Hope 2 кој што се спроведе 11- 18 Јуни 2016, проект одобрен од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност од програмата Еразмус +

Проект  Sending  Hope 2 вклучи 25 учесници од 4 држави: Словенија, Бугарија, Хрватска, Македонија и Романија. Учесниците работеа на  создавање разгледници на тема за подигање на свеста за човековите права и социјалната вклученост на малцинските групи и подигнување на свеста за нивно вклучување во секојдневниот живот.
Темата на овој проект е промовирање на социјална вклученост и европска свест, преку создавање на Разгледници и изразување на ставовите на учесниците преку разгледници.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *