Младинска размена The plastic dragon – back to nature која што се одржа во периодот од 20 до 29 Јуни 2013 годиниа проект одобрена од страна на Европската комисија програма Млади во Акција

Проектот “The plastic dragon – back to nature” се одржа во Струга на кој активно учество зедоа 56 учесници и лидери од Македонија, Полска, Србија, Литванија, Албанија, Хрватска, Бугарија и Италија.
Учесниците имаа можност да работат во мултикултурна средина во градот Струга. Овој проект промовираше активно граѓанство на младите луѓе и покрена темата на младинското учество. Притоа преку развиени социјални вештини и подобро разбирање на културните разлики се развива толеранција и солидарност. Работата во мултикултурна средина придонесе за взаемно разбирање помеѓу младите луѓе од различни земји.
Во овој проект учесниците не рабоета само во дискусијата или во работилници. Тие имаа можност да ги подобрат своите креативни вештини и заедно создаде нова уметност преку креативни техники за рециклирање.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *